حقایق رشته پزشکی
دانشجوی رشته پزشکی دانشگاه بقیهالله گفت: از همان روزهای اول ورود به دانشگاه سختیهای رشته پزشکی شروع میشود.
پزشکی از مهمترین و محبوبترین رشتهها است که اکثر دانش آموزان با آرزوی تحصیل در این رشته وارد گروه علوم تجربی میشوند. قبولی در رشته پزشکی سخت است اما ناممکن نیست و با تلاش و برنامهریزی میتوان در کنکور موفق شد اما سختیهای این رشته بعد از قبولی و ورود به دانشگاه خود را نشان میدهد.
قبل از انتخاب رشته نیاز است اطلاعات کاملی راجع به رشته موردنظر بهدست آورد چراکه ذهنیت ما با واقعیت متفاوت است. هدف رشته پزشکی حفظ سلامت، درمان بیماران، شناخت و تشخیص بیماریها و پیشگیری بهموقع است دانشجوی رشته پزشکی عمومی حداقل ۷ سال از عمر خود را باید صرف تحصیل و مطالعه دروس سخت و کشیکهای طولانیمدت کند تا به مهارت کافی برای هدف اصلی پزشکی دست یابد.
بررسیها نشان میدهد که رشته پزشکی، دانشجویی با اراده، کوشا و ثابتقدم در برابر مشکلات و بحرانها را میطلبد. پزشکان با سوگندنامه بقراط متعهد میشوند با تلاش و تخصص خود در جهت کمک به بیماران و جلوگیری از آسیب آنها فعالیت کنند و نجاتدهنده جان انسانها از درد، رنج و بیماریها باشند.
در این راستا خبرگزاری آنا برای آشنایی بیشتر با واقعیتهای رشته پزشکی با یکی از دانشجویان این رشته از دانشگاه بقیهالله به گفتوگو میپردازد که در ادامه میخوانید:
آنا: لطفاًخودتانرابهطورکاملمعرفیکنید و در صورت تمایل بفرمایید که با چه رتبهای وارد این رشته شدهاید؟
علیپور: صدرا علیپور اقدم دانشجوی رشته پزشکی هستم که در سال ۹۸ با رتبه یک هزار و ۷۰۰ در منطقه ۲ توانستم وارد رشته پزشکی در دانشگاه بقیهالله شوم.
آنا: چراتصمیمگرفتیدواردرشتهپزشکیشویدوعلتانتخابشماچه بود؟
علیپور: از بین رشتههای علوم تجربی به پزشکی علاقه داشتم. رشته پزشکی به روحیه جهادی نیاز دارد و من با توجه به شناختی که از خود دارم میتوانم به مردم کشورم با جان و دل خدمت کنم و برای جامعه خود فرد مفیدی باشم.
تصور نادرست داوطلبان از رشته پزشکی
آنا: ذهنیتشماقبلازورودبهدانشگاهدربارهرشتهپزشکیباچیزیکههماکنوندرزمانتحصیل با آنمواجهشدهایدیکساناست؟
علیپور: حقیقت این است که تا متقاضیان رشتهای، وارد آن نشوند نمیتوانند دید واقعی نسبت به روند تحصیلی و کار داشته باشند. قبل از اینکه وارد رشته پزشکی شوم بسیار بررسی کردم و با پرس و جو و تحقیق از درستی انتخاب خود مطمئن شدم. همیشه با استفاده از تجربیات افرادی که راه انتخابی تو را گذراندهاند میتوان تصمیم درست را گرفت.
در مجموع داوطلبان رشته پزشکی تصور میکنند با آوردن رتبه لازم برای قبول شدن در این رشته با شرایط کاری یک پزشک هم میتوانند کنار بیایند اما با شناخت فضای مربوطه و سختیهای کار ناامید شده و معمولاً بیانگیزه و بیهدف مسیر انتخابی خود را که مطابق روحیه خود نبوده ادامه میدهند و در آینده به جایگاه خوب و موفقی نخواهند رسید.
مسئولیتپذیری در رشته پزشکی
آنا: در رشته پزشکی و در طول تحصیل با چه مسائل و مشکلاتی مواجه شدهاید که برایتان عجیب بوده است؟
علیپور: از همان روزهای اول ورود به دانشگاه سختیهای رشته پزشکی شروع میشود واحدهای درسی رشته پزشکی برخلاف رشتههای دیگر به علت گستردگی و فشردگی، اعشاری هستند، یعنی مثلاً ممکن است درسی ۱.۵ واحد باشد، این مدل واحدهای درسی در هیچ رشتهای مشاهده نمیشود. در یکترم تحصیلی بیش از ۲۰ واحد نمیتوان پاس کرد دانشجویان رشته پزشکی در طولترم حداقل ۱۲ درس را فقط با همان ۲۰ واحد مجاز پاس میکنند. سنگینی مطالب و پرحجم بودن کتابها فشارهای فکری بسیاری را به همراه دارد که با وارد شدن به بیمارستان علاوه بر فشارهای فکری فشارهای جسمی و کشیکهای طولانیمدت همراه با بیخوابی نیز اضافه میشود پزشک و دانشجوی رشته پزشکی با جان مردم سروکار دارد و باید برروی دروس تمرکز کامل داشته باشد و با توجه به سختیهایی که این رشته دارد مسئولیتپذیری بسیار سخت میشود.
احساس رضایت بعد از درمان بیماران
آنا: اگر بخوانید از لذتهای رشته پزشکی بگویید چه مسائلی را عنوان میکنید؟
علیپور: رشته پزشکی فرصت خدمت کردن به مردم را میدهد اگر داوطلب رشته پزشکی از ارتباط گسترده و خدمت بی توقع به مردم و جامعه خود لذت ببرد هیچکدام از سختیهای راه به چشم او نمیآید و با اشتیاق در این راه به مسیر انتخابی خود ادامه میدهد گفتنی است که برای یک پزشک لذتی بالاتر از احساس رضایت بعد از درمان و بهبودی بیماران نیست.
آنا: آیا بحران ویروس همهگیر کرونا باعث شده است که تصور شما نسبت به رشته پزشکی تغییر کند؟
علیپور: خیر البته من هنوز وارد عرصه کار نشده و هماکنون دانشجو رشته پزشکی هستم، پس نمیتوانم همانند پزشکان و کادر درمانی که اکثراً تماموقت و انرژی خود را صرف بهبود بیماران مبتلا به کرونا میکنند نظری بدهم.
یک تخریبچی از مین همانند دیگران نمیترسد
آنا: آیا ویروس همهگیر کرونا آینده شغل پزشکی را برایتان ترسناک کرده است؟
علیپور: خیر، بیماری کرونا نیاز به پیشگیری و رعایت پروتکلهای اعلام شده از سوی ستاد ملی کرونا دارد. پزشکان و دانشجویان پزشکی با بیماران بسیاری برخورد دارند و شناخت آنها نسبت به بیماریها کامل است. ترسی از بیماریها ندارند جا دارد مثالی را در این بازگو کنم و آن اینکه یک تخریبچی مانند افراد عادی از مین نمیترسد.
:: برچسبها:
پزشکی ,
رشته پزشکی ,
دانشجوی پزشکی ,
:: بازدید از این مطلب : 101
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0